Muž z okolia Košíc šoféroval napriek zákazu,pri sebe mal zelenú sušinu

17.02.2023 Košice

Košice 16. februára (TASR) - V cele policajného zaistenia skončil 34-ročný muž z okresu Košice-okolie, ktorého policajti napriek zákazu prichytili za volantom. Vodič mal pri sebe aj vrecúško s podozrivou zelenou sušinou. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vodiča auta zn. Renault Clio zastavili policajti v stredu (15. 2.) večer na Moldavskej ceste v Košiciach. Alkohol v jeho dychu nezistili. "Následnou lustráciou v policajných evidenciách zistili, že vodičovi bol takmer pred mesiacom uložený trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel až do júla 2025," spresnila s tým, že uvedené vrecúško im na účely trestného konania vydal dobrovoľne. "Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme vodiča bol nariadený odber jeho biologického materiálu," doplnila.

Polícia voči mužovi vzniesla obvinenie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu hrozí dvojročné väzenie. V súvislosti so zaistenou podozrivou sušinou začali trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Zaistený rastlinný materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie. Podľa výsledkov znaleckého skúmania bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci," vysvetlila Mésarová.
 

Vyberte región

mark